Klær til liten hvalp med størrelse Russian Toy eller Chihuahua.

Denne strikket jeg på veldig kort tid, så man kan kalle det et dagsprosjekt. Jeg benyttet et ensfarvet hvitt nøste i Senjagarn, og et nøste med mange farver. Du strikker med 2 tråder samtidig. Hundegenseren er i ull. Ta det garnet du har for hånden. Min lille Russian Toy ristet i vårkulden da jeg luftet han, når gradestokken viste 7 grader i mai.

Legg opp 32 masker på pinne nummer 5. Strikker du veldig løst benytter du pinne nummer 4-4,5. Du starter med å strikke halsen. Plagget strikkes rundt på p fra halsen og nedover. Samtidig når arb måler  7 cm deles det til forben slik: Fell 1 m, sett 8 masker på 1 tråd (= under magen), fell 1 m, videre strikker du frem og tilbake på p over de gjenstående 24 masker (= ryggstykket). Når arb måler totalt 10,5 cm settes tråden under magen tilbake på p og strikkes frem og tilbake til det blir like langt som ryggstykket. Strikk videre til arbeidet måler 14 cm. Da strikkes det vrangbord i 4 runder før du feller av 10 masker under magen. Dette for at hunden ikke skal tisse på genseren. Strikk videre vrangbord til du synes genseren passer din hvalp/hund. Jeg strikket totalt 6 runder med vrangbord til min hund.

Husk at den ikke er perfekt men passer godt til miniatyrhundhvalp.  

 

 Piripi 9 uker av rasen Langhåret Russian Toy

 

Under magen


Over ryggenMaskemarkører. (Hjemmelaget)

Hadde en besøk av en korselig familie som kjøpte katt av oss. Vi er oppdrettere av Sibirkatt. Hun så at jeg som nybegynner hadde begynt å lage smykker. Here spisebordet var fyllt av stenperler og utstyr. Du kan jo lage maskemarkører sa hun. Hva er det sa jeg. Hun googlet frem noen bilder og viste meg, og jeg falt pladask. Dette kan jeg også lage tenkte jeg og satte igang. Her er i hvertfall resultatet av de jeg har gjort ferdig. Det jeg lager vil hovedsaklig være med ekte stener siden jeg har en liten nettbutikk med stensmykker  www.stensmykker.com Maskemarkører er jo kjempesmart siden man slipper å merke strikketøyet med røde garnstumper når man deler eller teller. jeg kan kontakters på healingkraft@gmail.com hvis noen ønsker mine strikkemarkører.


maskemarkor1
Maskemarkører med fashionperler. 49 kr. pr par.

maskemarkor2
Også med fashinperler. 49 kr. per par.

maskemarkor3
Maskemarkører med steinperle og 2 ekte turkiser. 59 pr. par.

maskemarkor4
Maskemarkører med fashionstener og 2 ekte rubiner. 69 kr. per par.

maskemarkor5
Maskemarkører med blå treperle og 2 ekte aventuriner. 59 kr. per par.

maskemarkor6
Maskemarkører 2 par med ekte peridoter. 59 kr. per par.

maskemarkor7
Har et par av disse også selv om bare en er tatt bilde av. Dette er i rosenkvarts og sugulitt. Noen glassperler mellom. 59 kr. per par.

Noen små julegaver

Jeg har også strikket noen par raggsokker som jeg ikke har tatt bilde av. Her er i hvertfall noen av julegavene jeg har strikket. Et sjal og lue til mamma (glemte å ta bilde av luen) Min mor elsker slike sjal
strikkdes2

strikkdes3
Tovet lue og sjerf til min gamle tante. Skjerfet er etter et mønster i Allers. Fra et av forjulsnumrene. Luen er ikke fra mønster. Skjerfet er strikket i perlestrikk.

strikkdes4

Kattekurver igjen

Kattene elsker disse kattekurvene så jeg måtte strikke fler. 200 masker på pinne nummer 10 med Eskimogarn. Jeg strikker opp 4 nøster + noen runder med "pusegarn" på toppen. Bunnen strikkes frem og tilbake med vanlig rettstrikk. 100 masker på samme pinnenummer. Strikk opp 4 nøster. Sy bunnen fast i kanten og tov på 40 graders vask. Vanlig vask. Ikke hurtigvask. Form den før den tørker.
strikkdeskattekurv

strikkdeskattekurv1

Den lilla alpakka koften.

Min herlige kofte i alpakka som jeg bruker hver dag når jeg fryser. Den er som du ser sydd sammen av fleredeler. Rygg, 2 forstykker og armer strikke på strømpepinner.

strikkdes1

Tovet veske

Jeg var for en god stund siden ferdig med den tovede vesken. Nå må jeg bli flinkere til å oppdatere bloggen min. Slik ble det ferdige resultatet. Vesken har jeg brukt en del og den er veldig behagelig og praktisk.

strikkdesveske

Tovet veske

Strikker også på en veske jeg skal tove. Gleder meg til å se resultatet.

image34

Kofte

Har begynt på en lurvekofte til meg i alpakka. Nydelig garn og deilig å strikke. Skal publisere verket når den er ferdig

image33

Gensere

Har strikket noen gensere i Eskimogarn.  Kjempeenkelt og strikkes på noen dager. Gode og varme er de også.

image29
Min genser

image30
Min mann sin genser. Denne har han brukt en del.

image31
Vår yngste sønn sin genser

image32

Kattekurver

Mer toving med Eskimogarn. Det ble 2 kattekurver. La opp 200 masker på pinne nummer 9. Brukte 5 nøster på bolen og puddelgarn på toppen i 5 runder.  Bunnen er strikket frem og tilbake med 50 masker der jeg strikket ut 4 nøster. Sydde bunnen på bolen og la i vaskemaskinen på 40 grader.

image25
En godt brukt kattekurv

image26

image27

image28

Strikkekurven min

Ja, nå har jeg startet litt med toving. Hadde litt restegarn igjen etter noen gensere jeg har strikket og dette ble altså min strikkekurv. Jeg har strikket med 100 masker på rundpinne og brukt eskimogarn. De siste 5 rundene brukte jeg puddelgarn. Brukte 4 nøster. Bunnen er strikket med 30 masker og jeg strikket bare frem og tilbake. Brukte opp 1 nøste der.  Sydde bunnen sammen med bolen og puttet i vaskemaskinen på 40 grader.

image24

Katter og strikking

Ja, det er ikke enkelt å strikke med katter i nærheten. De blir liksom sugd mot garnnøstene. Her gjør jeg et tappert forsøk på å strikke kattekurv. Kattene er faktisk glad i den.

image12
Galina er kjempenyskjerrig på strikkingen min.

image13
Her angriper hun

image14

image15

image16

image17

image18
Slik startet jeg på kattekurven

image19
Slik så den ut like før jeg tovet den

image20
Det ferdige resultatet

image21
Oliska forsto ikke helt at man faktisk skal ligge i den.

Genser i samme Eskimogarn til min sønn

Her er mitt nye arbeid som jeg strikker til min sønn. 60 masker til han med samme fremgangsmåte som i voksengenseren. Jeg lager oppskriften etterhvert som jeg strikker og skal komme tilbake til hvordan jeg gjorde det når den er ferdig.

image11

Genser til min datter i Eskimogarn

Dette er en morsom genser å strikke. Jeg bruker Eskimogarn i ren ull, men det klør ikke. Kjempemykt og deilig. Genseren strikkes på 3-4 kvelder. Det går så fort og derfor er det gøy. Jeg la opp 100 masker på pinne nummer 9 og strikker rundt. 1 rett og 1 vrang ca. 7 cm. Dette er en god mediums størrelse. Når arbeidet nesten går under armene på den som skal ha den, så deles arbeidet. Man strikker fronten og ryggen for seg frem og tilbake. Jeg delte opp maskene på midten. 50 masker til rygg og 50 til front. De restrerende 50 maskene la jeg på en hjelpepinne. Når arbeidet passer den som skal ha den så felles 12 masker på hver side. Resten av maskene legges på strømpepinner nummer 5 til hals. Det samme med rygg.  Strikk 2 rett og 2 vrang til du får en god og kledelig hals. Armene legges opp med 6 masker på hver pinne. Totalt 24 masker. Strikk en rett og en vrang ca. 7 cm. Øk 2 masker på hver pinne på siste runde i vrangborden. Da har du totalt 32 masker. Strikk rettstrikk til armen passer den som skal ha den. Man øker 2 masker for hver 4 runde ved begynnelse og slutt.  Fell av og sy sammen resten av genseren. Det ferdige bilder kommer snart. Jeg holder på med monteringen.

image9

image10

Pulsvarmere

Her er i hvertfall resultatet. Pulsvarmerne som jeg startet på i et annet innlegg er ferdige. De ble strikket på en kveld og min datter synes de er kjempefine. Jeg skal også strikke leggvarmere i samme. Garnet er symphony fra Drops. Jeg brukte 2 lilla farger og la opp 20 masker på pinne nummer 5, og strikket frem og tilbake. Pulsvarmerne er strikket i patentstrikk. Når arbeidet er ferdig så sys dem sammen. Enkelt og greit.

image8


image7

Strikkemaskin

Nå plages jeg med genseren med rundfelling. Har tatt en liten pause der jeg strikker pulsvarmere i Symhonigarn fra drops i patentstrikk. Bilde kommer.

Jeg er på utkikk etter elektronisk strikkemaskin. Er det noen som har en bra å selge meg? Ønsker også gode råd m.h.t hva jeg skal velge på markedet.

Genser fra Island

Da vi var på ferie i Danmark og Tyskland i sommer holdt jeg på å gå på veggene i sommerhuset. Vi hadde en fantastisk ferie, men været var dårlig og de ble noen innedager. Når man som meg er vant til å ha en aktiv arbeidsdag med 4 unger i tillegg, er det lett å bli rastløs av late feriedager. Fant en strikkebutikk i Ribe der jeg kom over en oppskrift på genser til min eldste sønn. Garnet har jeg ikke sett i Norge. Det er importert fra Island. Litt ru garn så jeg håper han ikke klør når han bruker den. Varm og god blir den i hvertfall. Lett genser med raglandsfelling og sauer. Må innrømme at jeg aldri har strikket raglandsfelling før og min mor måtte komme å vise meg.
image4

image6


Om ting man ikke strikker ferdig

Jeg er litt sånn at jeg kan hoppe fra prosjekt til prosjekt. Fant dette i en pose langt inne i et klesskap. Genseren er til min yngste sønn, men han har vokst seg større enn denne genseren, så den blir muligens til barnebarnet. Fin er den i hvertfall med herlige glade farger.

image2

image3

Pulsvarmere

Hvor i huleste finner jeg oppskrift på pulsvanter til symhonygarn? Jeg har letet på nettet, men muligens ting har gått meg hus forbi. Dette garnet kjøpte jeg på impuls da en venninne søkte oppskrift på pulsvarmer med pærler. Jeg kom over så mange lekre oppskrifter på pulsvarmere at lysten til å strikke dette var på topp. Jeg er litt impulsiv. Da jeg så dette garnet tenkte jeg ikke på noen oppskrift. Jeg ville strikke pulsvarmere i dette garnet, ferdig med det. Det er mykt og deilig og gir litt inntrykk av fordums tider. 80 tall og pusegensere i mohair. Det blir nok en selvlaget oppskrift og blir det fint så legger jeg oppskriften ut her.


image1

Velkommen til min blogg!